Bilpleie

Hos oss i DL Tuning er det sluttresultatet som er i hovedfokus. Man finner mange firmaer i Norge som driver med bilpleie, og bilpleie kommer i mange former og det vil derfor være stor forskjell mellom de ulike aktørene når det kommer til kvalitet. Vi har ikke mange ansatte eller store lokaler som gjør at vi må jobbe på akkord, derfor har vi tid til akkurat din bil. Vi har tatt de nødvendige grep for å sikre at din bil blir behandlet på mest mulig korrekt måte helt fra vaskeprosessen til ferdig bil. Vi bruker kun produkter fra de mest anerkjente leverandører innen bilpleieprodukter og oppnår derfor resultater vi kan stå inne for.

Når det kommer til selve pleie av bil får vi ofte spørsmålet «hva koster en polering av min bil?» Det er ofte litt vanskelig og svare på før vi har sett den aktuelle bilen. Mange kunder opplever bilen sin som fin i lakken, men det er ofte helt til vi får den inn i behandlingshallen der vi har dedikert lys for og avdekke defekter. Alle defekter i lakken kommer godt frem og mange blir kanskje litt overasket siden bilen så blank ut ute i dagslys. (dagslys avslører sjelden riper med mindre de er grove)

I bilpleieverden er det mange ord og uttrykk som f.eks polering, rubbing, lakkrens, voksing, coating… for å nevne noen, men hva er forskjellen på alt dette? Hos oss er polering, rubbing og lakkrens en og samme sak hvor hovedformålet er og fjerne riper/defekter og bringe tilbake den glansen i lakken som bilen hadde da den var ny. Det meste av polering foregår maskinelt og vi må ofte polere i flere steg med forskjellige poleringsmidler og poleringsputer for og oppnå det resultatet vi ønsker.

Voks er noe vi kan påføre lakken for og beskytte etter at vi har polert opp til ønsket glans. Voks har som regel en holdbarhet på alt fra 6-12mnd før prosessen må gjentas.

Glass-Coating eller Keramisk-Coating, populært kalt «lakkforsegling» er en mer nymoderne måte og beskytte lakken på etter polering. Produktet danner en mer motstandsdyktig barriere mot ytre påvirkning. Behandling av denne typen vi være en del dyrer og mer tidkrevende, men i gjengjeld vil holdbarheten være fra ca 18mnd opptil 10år (gjelder produktene vi tilbyr) avhengig av hvilket produkt man velger. Etter denne behandlingen skal lakken ikke poleres årlig som ved f.eks voksbehandling. Faktorer som kjørelengde og vedlikehold (vask) vil være det som påvirker holdbarheten mest.

Innvendig bilpleie…
Vi vasker og renser naturligvis biler innvendig også. En innvendig vask er som regel en mer overfladisk oppgave hvor man støvsuger lett over tepper og seter samt tørker av interiøret og vasker vinduer med dedikert såpe og microfiberklut.

En innvendig rens derimot er mer omfattende da det ofte blir brukt mer vann/såpe og utstyr for å skure opp skitt for så å suge dette opp fra tepper og seter. Jobben tar lengre tid og bilen må tørke opp mer etterpå. En innvendig rens vil også fjerne bakterier i tillegg da vi ofte benytter oss av damputstyr.

En innvendig vask/rens kan med fordel avsluttes med en Ozonbehandling. Denne behandlingen utføres med en ozongenerator som produserer ozon. Ozon er svært aktivt og reagerer med organiske luftmolekyler og dreper bakterier ved å ta livet av den proteinlignende strukturen til mikroorganismene. Ofte brukt på biler med sterk røyklukt fra sigaretter eller biler med odør fra husdyr.

Har du skinn-interiør i bilen din? Ingen problem, vi vasker dine skinnseter på en skånsom og effektiv måte med dedikert skinnsåpe og avslutter alltid med en pleiende «lotion». Om du vil oppgradere har vi også coating for skinn, som gir enda bedre beskyttelse og varighet i flere år.

Vi spør ofte kundene om hvilket budsjett de ser for seg å bruke på bilpleie, det gjør det mye lettere for oss og avgjøre hva vi kan levere og hva du som kunde kan forvente ifht til ditt budsjett. Bilpleie i dag er mer avansert enn det var før, men vi er her for og hjelpe deg med alle spørsmålene du måtte ha…

Velkommen skal du være!